ÉLET VIRÁGA JÓGASTÚDIÓ

BLOG

MI A JÓGA?

Sokféle megfogalmazással találkozhatunk. Ha most megkérdeznék 10 embert, valószínűleg mind mást mondana, hogy neki mi a jóga. Van, akinek testmozgás, van, aki számára egy önismereti út, van, aki számára stresszoldás, van, akinek meditáció, vagy a megvilágosodás útja, de akár lehet életfilozófia is. Nehéz megfogalmazni pontosan, mert mindenkinek annyi amennyit megismer belőle.

Tovább olvasom »

HOGYAN VÁLASSZ JÓGASZŐNYEGET?

Sokszor kérdezitek tőlünk, hogy milyen szőnyeget vásároljatok otthonra, vagy a saját gyakorláshoz.

Ez a blog most ebben segít, eligazodni a jógaszőnyegek széles spektrumában. Fontos leszögezni, hogy egyetlen jógamárka elkötelezettjei sem vagyunk, de van már jópár éves tapasztalatunk, és „elszaggatott” jógaszőnyeg mögöttünk

Tovább olvasom »
TAVASZI MÉREGTELENÍTÉS ÉS A JÓGA

TAVASZI MÉREGTELENÍTÉS ÉS A JÓGA, AVAGY ÚT A FRISSESSÉGHEZ ÉS VITALITÁSHOZ

Tavasszal, amikor a természet újjászületik, a testünk is vágyik a megújulásra. A hosszú téli hónapok után gyakran érezzük magunkat fáradtnak, kimerültnek és nehezen lendülünk újra formába. A jóga kiváló módja annak, hogy segítsünk a testünknek megtisztulni a felgyülemlett méreganyagoktól, és friss energiákkal töltsük fel magunkat.

Tovább olvasom »

A JÓGA ÉS A STRESSZ

A stressz az élet velejárója, és bizonyos mennyiségben még segíti is a túlélést. Selye János stresszkutató, két féle stresszt különböztet meg, a jó és a rossz stresszt. A jó stressz, egy vizsgadrukk,
izgulás egy fellépés előtt, vagy valami váratlan pozitív eseményhez köthető, a negatív stressz pedig az aggódás, kimerülés, szorongás, félelem, munkahelyi feszültség stb.

Tovább olvasom »