ÉLET VIRÁGA JÓGASTÚDIÓ

BLOG

JÓGIKUS ÉLETMÓD – JÓGA A JÓGASZŐNYEGEN KÍVÜL

Az igazi jóga a jógaszőnyegen kívül kezdődik. Ugyanis mindazt, amit megtanultunk a jógaszőnyegen, visszük magunkkal a mindennapokba is. Amikor épp sorban állunk a pénztárnál, amikor valakivel beszélgetünk, amikor várunk a piros lámpánál, amikor levegőt veszünk, minden pillanatban gyakorolhatjuk a jógát. Ahogy a szőnyegen is az egyensúlyt keressük, úgy integrálódik ez a keresés az életünk más területére is.

Tovább olvasom »

ISMERD MEG A CSAKRÁKAT

A csakrák a nádik kereszteződésénél létrejövő energetikai pontok. 7 fő csakrát különböztetünk meg, ahol 21 ilyen Nádi találkozik. A csakra szó jelentése, kerék, vagy korong, ami arra utal, hogy örvény szerűen forognak és veszik fel, illetve adják le az energiát. Ezeken keresztül vesszük fel a pránát, élet energiát, amely azután a Nádikban, energia csatornákban áramlik szét az egész testünkben.

Tovább olvasom »

TÉVHITEK A JÓGÁRÓL

Sokszor szembesülünk különféle kifogásokkal, tévhitekkel, hogy valaki miért nem gyakorol. A tévhitek általában abból adódnak, hogy kevés információval rendelkeznek a jógáról. Ebben a cikkben ezeket a tévhiteket szeretném eloszlatni – remélve, hogy ez által többen kapnak kedvet a jóga kipróbálásához és tapasztalják meg annak pozitív testi-lelki hatásait

Tovább olvasom »

MI A JÓGA?

Sokféle megfogalmazással találkozhatunk. Ha most megkérdeznék 10 embert, valószínűleg mind mást mondana, hogy neki mi a jóga. Van, akinek testmozgás, van, aki számára egy önismereti út, van, aki számára stresszoldás, van, akinek meditáció, vagy a megvilágosodás útja, de akár lehet életfilozófia is. Nehéz megfogalmazni pontosan, mert mindenkinek annyi amennyit megismer belőle.

Tovább olvasom »

HOGYAN VÁLASSZ JÓGASZŐNYEGET?

Sokszor kérdezitek tőlünk, hogy milyen szőnyeget vásároljatok otthonra, vagy a saját gyakorláshoz.

Ez a blog most ebben segít, eligazodni a jógaszőnyegek széles spektrumában. Fontos leszögezni, hogy egyetlen jógamárka elkötelezettjei sem vagyunk, de van már jópár éves tapasztalatunk, és „elszaggatott” jógaszőnyeg mögöttünk

Tovább olvasom »
TAVASZI MÉREGTELENÍTÉS ÉS A JÓGA

TAVASZI MÉREGTELENÍTÉS ÉS A JÓGA, AVAGY ÚT A FRISSESSÉGHEZ ÉS VITALITÁSHOZ

Tavasszal, amikor a természet újjászületik, a testünk is vágyik a megújulásra. A hosszú téli hónapok után gyakran érezzük magunkat fáradtnak, kimerültnek és nehezen lendülünk újra formába. A jóga kiváló módja annak, hogy segítsünk a testünknek megtisztulni a felgyülemlett méreganyagoktól, és friss energiákkal töltsük fel magunkat.

Tovább olvasom »

A JÓGA ÉS A STRESSZ

A stressz az élet velejárója, és bizonyos mennyiségben még segíti is a túlélést. Selye János stresszkutató, két féle stresszt különböztet meg, a jó és a rossz stresszt. A jó stressz, egy vizsgadrukk,
izgulás egy fellépés előtt, vagy valami váratlan pozitív eseményhez köthető, a negatív stressz pedig az aggódás, kimerülés, szorongás, félelem, munkahelyi feszültség stb.

Tovább olvasom »