ÉLET VIRÁGA JÓGASTÚDIÓ

GY.I.K.

Kedves Érdeklődők!

Összegyűjtöttük Nektek azokat a kérdéseket, amikel gyakran megkerestek eddig bennünket a 200 órás HATHA jógaoktató képzésünk kapcsán.
Bízunk benne, hogy te is választ kapsz a benned megfogalmazódott kérdésekre.

Az oktatási napok vasárnaponként 8.30-tól 16.30-ig tartanak. Reggel mindig gyakorlással kezdünk, majd jógafilozófia, jógaanatómia vagy ászána elemzés következik. 12.30-tól tartunk egy órás ebédszünetet és utána délután folytatódik az elméleti vagy gyakorlati munka.

Az oklevél kiállításának egyik feltétele, hogy a képzés 80%-án részt kell venni, ez azt jelenti, hogy 3 alkalomról lehet hiányozni. Természetesen, ha valami extra teendő közbejön, egy adott napról is el lehet hamarabb menni, vagy később érkezni. Igyekszünk rugalmasan állni ehhez is.

Természetesen, ugyanis nem csak leendő jógaoktatók számára nyitott ez a képzés. Bárki csatlakozhat, aki szeretne mélyebb tudásra szert tenni a jógáról, elmélyíteni a saját gyakorlását, és betekintést kapni a jóga elméleti hátterébe is. Megérteni az energetikai működéseket, és stabil alapokat szerezni a saját gyakorlásához.

Ha nehézséget jelent a tandíj egy összegű rendezése, biztosítunk részletfizetést is. Az ütemezés egyedi, ezt mindenkivel egyénileg egyeztetjük, hogy a lehető legmegfelelőbb megoldást találjuk a számodra.

Az az igazság, hogy ez nagyon egyén függő. Általában 1,5 vagy 2 év jógagyakorlást szoktak kérni, de például, nem mindegy, hogy valaki 2 éve néha áll jógaszőnyegre, és nincs rendszeres gyakorlása, vagy fél éve jógázik, de azt szinte napi szinten teszi. Ezt a jelentkezéskor mindenkivel egyeztetjük.

A vizsga két részből áll, egy elméleti tesztből, ahol átfogó visszajelzést kérünk az elméleti tudásból, jógafilozófia, anatómia, ászana, energetika, óratartás témákban. Ha a képzés közben folyamatos a tanulás, ez nem jelent gondot. Igazából arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire érkezett meg hozzád a fél év alatt átvett elméleti háttér, ugyanis ez adja a stabil alapot az oktatáshoz. A másik része, egy jógaóra megtartása, amit 3 vizsgázó oszt fel egymás között, és az stúdió vendégeinek tart majd meg. Ezeket az órákat előre meghirdetjük, természetesen kis létszámmal, és így egy valós szituációban tapasztalhatod meg a tényleges óratartást.

Semmi nem kötelező! Ha csak önmagad miatt végeznéd el az oktatóképzést, természetesen nem szükséges a vizsga, de mi azért ajánljuk, mert soha nem tudhatod, mit hoz a jövő, és akkor már ott lesz a kezedben az okleveled. A képzés díja tartalmaz egy ingyenes vizsgát is!

Lehetőség van pótvizsgát tenni, ennek van egy egyszeri díja, és újra lehetőséget kapsz a javításra.

A jógastúdiónk az egyedüli Szegeden, ami hivatalosan is bejegyzett a Yoga Alliance International szervezetnél, akik a tradicionális jógahagyományokat ápolják világszerte. Az ő minősítésük szerepel az oklevélen, ami nemzetközileg is elismert. Lehetőség van, angol nyelvű oklevelet is igényelni, ennek plusz díja 100 euró, amit ők küldenek majd meg. 

https://www.yogaallianceinternationaleurope.org/szeged/200-hour-yoga-school/%C3%A9let-vir%C3%A1ga-j%C3%B3gast%C3%BAdi%C3%B3

Természetesen, egy 200 oldalas oktataói jegyzet, amiből tanulunk, részét képezi a részvételi díjnak. Ebben 80 ászana elemzés található, részletes jóga anatómia és további ismeretek, amik szükségesek, hogy profi oktatóvá válj.

25 óralátogatást kérünk, ebből fele lehet más jógastúdióban is, és egy ingyenes hospitálási alkalmat, amikor be tudsz ülni egy jógaórára, megfigyelni a gyakorlást. Az óralátogatáshoz 10% kedvezményt biztosítunk a bérletek árából.

A jógastúdiónk minden eszközzel felszerelt, professzionális csúszásmentes matracaink vannak, parafa jógatéglák, heveder, és hengerpárna. Természetesen, ha van saját jógaszőnyeged, hozhatod magaddal, de elsősorban egy jegyzetfüzetre és rád lesz szükség.

Az oktatóképzésünk gyakorlat fókuszú, már a képzés során is lehetőséget adunk az oktatóknak ászana instruálásra, illetve a gyakorlati vizsgára való felkészülés is segít tapasztalatot szerezni. A gyakorlásra ingyenesen lehetőséget biztosítunk a jógastúdiónkban. Mi mindent megtanítunk neked ahhoz, hogy magabiztos, stabil tudású jógaoktatóvá válj, a többi már rajtad fog múlni!