ÉLET VIRÁGA JÓGASTÚDIÓ

HATHA JÓGAOKTATÓ KÉPZÉS

     

hatha JÓGAOKTATÓ KÉPZÉS

Legyen a szenvedélyed a hivatásod!
Tanulj meg jógát oktatni!

200 órás HATHA jógaoktató képzés Yoga Alliance International Nemzetközi Minősítéssel

Hivatalos Felnőttképzés: B/2022/001124

Következő tanfolyam indulása: 2024 január

Mindig is hivatásos jógaoktatóvá szerettél volna válni? Most itt a remek alkalom. Szegedi jógastúdiónk kiváló minőségű és elismert jógaoktató képzéssel vár. Ha a jóga szeretete és a tudás átadása hajt, akkor ez a képzés tökéletes választás számodra. 

200 órás Hatha jógaoktató képzésünk nem csupán egy egyszerű tanfolyam, hanem egy hivatalos felnőttképzés, amely nemzetközi minősítést biztosít majd számodra az elvégzését követően.

Vedd át az irányítást, és indulj el az úton, hogy másokkal is megoszthasd a jóga jótékony hatásait!

Meglátod, jógaoktató képzésünk alapjaiban fogja átalakítani a jógához fűződő kapcsolatodat, ugyanakkor felkészít arra, hogy magabiztosan és szakszerűen vezesd majd saját jógaóráidat.

Hogyan épül fel A HATHA jógaoktató képzésünk?

A képzés tematikus felépítésének köszönhetően a jóga filozófiai alapjaitól indulva fokozatosan elmélyülhetsz a gyakorlatokban. Megismered az ászanák különböző formáit, technikáit, valamint megtanulod a meditáció és a relaxáció módszereit is. A képzés során olyan átfogó ismeretekre tehetsz szert anatómiáról és oktatói módszertanról, hogy a lehető legjobb módon tudod majd segíteni leendő tanítványaidat. Jógaoktató képzésünk stabil tudást ad neked, így önállóan is meg fogod állni a helyed az oktatói szőnyegen.

Miért Hatha jóga?

A Hatha jóga voltaképpen fontos alapul szolgál a jógaoktatásokhoz, ugyanis erre épül az összes jóga irányzat. A részletes ászana gyakorlatok megértése és elsajátítása révén jógaoktatóként képes leszel átadni a majdani tanulóidnak a helyes testtartást, légzéstechnikákat és a jóga alapelveit.

A Hatha jóga egyaránt fejleszti a testet és a lelket. Elsajátítása alatt az ászanákat több légzés erejéig statikusan kitartjuk, amelynek célja a test felszabadítása, tisztítása, az elme elcsendesítése, a Nap és a Hold energiák kiegyenlítése.

A képzés felépítése

A képzés felépítése:

 • 15 tanítási nap 8.30-től 16.30-ig (120 óra)
 • 26 hospitálás (25 óralátogatás + 1 hospitálás) (39 óra)
 • 40 óra egyéni tanulás, online anyagok tanulmányozása, ajánlott irodalom elolvasása)
 • 1 óra egyéni konzultáció, mentorálás (Anita/Attila)

A képzés időpontjai: hamarosan

A HATHA jógaoktató képzés témái

Az oktatóképzés témái:

 1. Jógafilozófia, hatha jóga alapok
 2. Ászana elemzés (80 ászana)
 3. Nap és Holdüdvözlet gyakorlatsorok
 4. Energetika a jógában (bandhák, kriják, pránajáma, légzőgyakorlatok)
 5. Csakrák szerinti gyakorlás, mudrák
 6. Meditáció és relaxáció
 7. Oktatásmódszertan
 8. Segítségnyújtás, igazítás a jógaórán
 9. Megfelelő eszközhasználat, könnyítések
 10. Anatómiai ismeretek, fasciális szemlélet
 11. Jógikus életmód
 12. Marketing és social media helyes használata, hogyan indulj el az oktatásban

A képzés díja: 280.000 Ft

Kérhető részletfizetés is, ez esetben a tanfolyam díja: 300.000 Ft. 

Előleg: 50.000 Ft. (jelentkezéskor)

1. részlet 125.000 Ft. (1 hónap)

2. részlet 125.000 Ft. (2 hónap)

KIK FOGNAK OKTATNI?

jógaoktató képzés oktatói

Boros Gyevi Anita 

11 éve jógázom és 9 éve aktív része a jógaoktatás az életemnek. Gerincjóga, Hatha jóga, Fasciális szemléletű Flow jóga, Kismamajóga és Meditációs képzéseket végeztem, emellett Life és Art Coachkét is dolgozom. Ezzel a megszerzett tudással a birtokomban szeretnélek segíteni a jóga világában zajló fejlődésed útján, hogy igazán magabiztos jógaoktatóvá válj.

Strifler Attila

7 éve gyakorlom a jógát, és 4 éve oktatom napi szinten. Hatha és Fasciális szemléletű Flow és jógakerék jógaoktató vagyok. A stabil anatómiai alapokat pedig a sportedzői végzettségem biztosítja majd a képzésen.

jógaoktató képzés oktatói

Boros Gyevi Anita 

11 éve jógázom és 9 éve aktív része a jógaoktatás az életemnek. Gerincjóga, Hatha jóga, Fasciális szemléletű Flow jóga, Kismamajóga és Meditációs képzéseket végeztem, emellett Life és Art Coachkét is dolgozom. Ezzel a megszerzett tudással a birtokomban szeretnélek segíteni a jóga világában zajló fejlődésed útján, hogy igazán magabiztos jógaoktatóvá válj.

Strifler Attila

7 éve gyakorlom a jógát, és 4 éve oktatom napi szinten. Hatha és Fasciális szemléletű Flow és jógakerék jógaoktató vagyok. A stabil anatómiai alapokat pedig a sportedzői végzettségem biztosítja majd a képzésen.

További információk a jógaoktató kurzusról


A képzés helyszíne: Élet Virága Jógastúdió

 • Fizethető SZÉP kártyával is! 
 • Tartalmazza az oktatói jegyzetet,1 db vizsga díját, a tanításai napokat és az egyéni konzultációt.
 • A jelentkezés az előleg befizetésével történik (50.000 Ft) A jelentkezés visszamondása esetén az előleg nem jár vissza.
 • A képzés díja nem tartalmazza a hospitálás költségét. (Ehhez a képzés ideje alatt 10% kedvezményt biztosítunk a bérletek árából)

A jógaoktató képzés elvégzéséről szóló oklevél kiállításának feltételei

 • A képzési napok 80%-án való személyes részvétel, a képzési díj rendezése, az óralátogatások teljesítése, és a sikeres vizsga.
 • Kérhető nemzetközi diploma is, amit a YAI állít ki, ennek plusz költsége 100 Euro.

AZ OKTATÁS KÉPEKBEN

Egy jó jógatanfolyam nem csupán a jógáról szól, hanem életre szóló ismeretségeket, barátságokat is köthetsz hozzád hasonló emberekkel. Ha hívást érzel arra, hogy a pozitív megtapasztalásaid másoknak is átadd, akkor jelentkezz az oktatóképzésünkre. 

Az emberi értékek, a helyes hozzáállás, a szolgálatra való készség fontosabb annál, mint hogy hány kartámaszos gyakorlatot tudsz elvégezni. Ha te is így érzed, akkor jó helyen jársz. 

Hiszünk abban, hogy az egész élet tanulás és tapasztalás, aminek most a része lehet a jógaoktatás is.
Tarts velünk, erre a csodálatos utazásra!

Felkészült jógaoktatókat képzünk, de miért érdemes részt venni?

Mélyebb tudásra és tapasztalatra tehetsz szert. A jógaoktató képzés során részletes és átfogó ismereteket szerezhetsz a jóga filozófiájáról, az ászanák helyes végrehajtásáról, a légzőgyakorlatokról, a meditációról, és mind arról, ami a jógát modern korunkban is olyan népszerűvé teszi. A jóga több mint sport, a jóga tudomány, filozófia-, hitrendszer, egy komplex életmód. Te pedig most ennek a jógatársadalomnak a részévé válhatsz.

Eddigi életpályád új lendületet vehet. A jógaoktató képzés elvégzését követően széles körű karrierlehetőségek kínálkoznak majd. Alkalmad nyílik akár egy saját jógastúdió létrehozására, jógateremben vagy wellness központban történő oktatásra, online kurzusok vagy privát órák tartására. Arról már nem is beszélve, hogy mind szállodákban, mind vállalati környezetben is dolgozhatsz majd jógaoktatóként. Egyszóval, ezernyi lehetőség vár majd rád.

Különleges kötelékek jönnek létre a képzés során. Olyan emberekkel találkozhatsz és építhetsz kapcsolatokat, akik hozzád hasonló érdeklődést és szenvedélyt táplálnak a jóga iránt.

Végül, de nem utolsó sorban az inspiráló közösségen túlmenően megtapasztalhatod a mentális és érzelmi stabilitásodat, és megtanulhatod a stresszkezelés és a belső békédre való törekvés lehetséges módjait.

Álmodj nagyot! Mi ott leszünk melletted a jógaszőnyegen!

vélemények a tanfolyamról