ÉLET VIRÁGA JÓGASTÚDIÓ

jóga flow oktatóképzés

     

130 órás jóga flow OKTATÓKÉPZÉS fasciális szemlélettel

Lépj szintet a jógaoktatásodban!

Hivatalos Felnőttképzés: B/2022/001124

Következő tanfolyam indulása: 2024 szeptember

MIért jóga flow?

Tartja a mondás, hogy egy képzés, nem képzés, az egész élet egy folyamatos tanulás, tapasztalás folyamata. Ahhoz, hogy profi oktatóvá válj, fontos a folyamatos önképzés, hogy mindig tudj megújulni és változatosan tarts jógaórákat.

Úgy érzed, hogy megrekedt az oktatásod?

Kiégtél? Nincs motivációd?

Szükséged lenne neked is a saját óráid mellett töltődésre?

Szeretnél egy új jógairányzattal megismerkedni?

Szeretnél haladóbb jógapózokat gyakorolni?

Elmélyíteni a saját gyakorlásod?

Érdekel a fasciális szemlélet? Egységben gondolkodsz?

Hiányzik a flow az életedből?

Akkor ez a képzés pont Neked szól!

A jóga flow gyakorlás egy haladóbb műfaj, mindenképpen érdemes előtte a jóga alapjaival, az ászanákkal megismerkedni egy hatha jógán vagy gerincjógán.

A Jóga flow során a légzésünk dinamizmusát követve építjük fel a gyakorlást. A folyamatos mozgástól elindul az áramlás főleg, amikor bele tudsz lazulni egy pózba. Egyik ászanából megyünk bele a másikba, sokszor csak hagyjuk, hogy a testünk vigyen arra, amerre akar. Flow során nem az a legfontosabb, hogy az ászana tökéletes legyen, hiszen nincs sok idő benne tartózkodni és nem is az a legfontosabb, hogy mindenképpen a legmélyebb pontod érd el benne elsőre, hanem hogy légy megengedő magaddal szemben.

MIÉRT FASCIÁLIS SZEMLÉLET?

A fasciális szemlélet során az izmok a fascia által láncolatokat alkotnak és együtt működnek ezen a láncolaton az izmok, ínak, ízületek, csontok és az idegrendszer. Az emberi mozgás több, mint egyes izmok működése, mert minden izommozdulat a teljes emberi teststruktúrákat működésbe hozza.

A fasciális szemlélet nem áll szemben a hagyományos anatómiával, sokkal inkább egy nagyobb rendszerbe foglalja azt. Alapvetés, hogy nincs izolált mozgás, ezért a miofasciális láncolatokban sincs olyan, hogy egy láncolat a többitől függetlenül mozogna. Minden mozdulattal mozdul a test minden sejtje, az adott mozgásban minden láncolat részt vesz. Az új kutatások alátámasztják, hogy a fascia mindent mindennel összekötő, az egész testet behálózó szervrendszer. A jógapózok pedig tökéletesen beleilleszkednek ebbe a struktúrába.

Változatos mozgásokkal segítjük a kötőszövet elasztikusságát, az egymáson való elcsúszást (viszkozitás). Fokozzuk az ízületek mozgástartományát, és új útvonalakat mutatunk a mozgás létrejöttéhez.

A képzés felépítése

A képzés felépítése – 130 óra

 • 10 tanítási nap 8.30-től 16.30-ig (80 óra)
 • 16 hospitálás (24 óra)
 • 26 óra egyéni tanulás, online anyagok tanulmányozása, ajánlott irodalom elolvasása
 • képzés időpontjai: szeptember 08, szeptember 15, szeptember 22, szeptember 29, október 13, október 20, október 27, november 10, november 17, november 24.

A flow jógaoktató képzés témái

Az oktatóképzés témái:

 1. Jóga flow elmélet
 2. Ászana elemzés
 3. Napüdvözlet gyakorlatsorok
 4. Energetika a jógában (csakrák,bandhák, pránajáma, légzőgyakorlatok)
 5. Relaxáció, meditáció
 6. Oktatásmódszertan, óravázlat készítés
 7. Segítségnyújtás, igazítás a jógaórán
 8. Fasciális láncok, jógaanatómia

 

A képzés díja: 230.000 Ft

Kérhető részletfizetés is, ez esetben a tanfolyam díja: 250.000 Ft. 

Előleg: 50.000 Ft. (jelentkezéskor)

1. részlet 100.000 Ft. (1 hónap)

2. részlet 100.000 Ft. (2 hónap)

KIK FOGNAK OKTATNI?

Boros Gyevi Anita 

„A flow képzés meghozta számomra a legnagyobb változást, amit már egy ideje halogattam, felmondtam a munkahelyemen,
és követtem az álmaim, megnyitottam a saját jógastúdiómat. A képzés ideje alatt nagyon sokat fejlődött a saját gyakorlásom is, és az életem minden területén valóban szárnyaltam,
és most is hagyom, hogy vigyen ez a lendület.
Számomra Flow-ban lenni=mozgásban lenni, cselekedni, és csak az itt és mostra összpontosítani.
Szeretném átadni neked ezt a személetet,
és azt, hogy hogyan oktathatsz könnyedén, hogy te is flow-ba kerülj.”

Szabó-Tóth Orsolya

„A jógás utam kezdetén mindig a dinamikusabb jógagyakorlásokat kerestem, így rengeteg flow órán vettem részt. Később, amikor elvégeztem a Hatha jógaoktatóképzést, szinte azonnal
megfogalmazódott bennem, hogy a következő a Flow képzés lesz. Meghatározó része volt az életemnek ez a flow képzés, rengeteget változtam mind a jógagyakorlásomban, mind a saját életemben, új kapuk nyíltak és úgy éreztem, hogy szárnyalok.
Ez a változás azóta is jelen van az életemben. Úgy érzem, hogy egy csodálatos utazáson vagyok azóta is, a tapasztalásaim egyre mélyebbek és egyre közelebb vagyok ahhoz, hogy tudjam ki vagyok én.”

Strifler Attila

„Sokáig kerestem az életemben a válaszokat olyan dolgokra, hogy másnak miért működik az élete munka, párkapcsolat, hivatás, anyagiak terén és az enyém miért nem.  A flow tulajdonképpen az élet, csak azt kevesen mondják el, hogy magát az életet is tanulni kell élni és nem csak élni, hanem közben élvezni is az utat. Ettől megváltozik a gondolkodásod és utána visszahat mindez az életed minden területén. Velem is ez történt.
Örülök, hogy rátaláltam a flow élményre és ma már boldog emberként nem gondolkodom olyan dolgokon, mint a hivatás megtalálása, anyagiak, életben való boldogulás. Csak hagyom, hogy történjenek a dolgok és a jó beáramoljon az életembe, majd beragyogja azt. Kívánom, hogy te is megtaláld mindezt és akkor majd rájössz, hogy tulajdonképpen csak önmagadra van szükséged, minden más megteremthető az életedbe.”

További információk a jógaoktató kurzusról


A képzés helyszíne: Élet Virága Jógastúdió

 • Tartalmazza az oktatói jegyzetet,1 db vizsga díját, a tanításai napokat.
 • A jelentkezés az előleg befizetésével történik (50.000 Ft) A jelentkezés visszamondása esetén az előleg nem jár vissza.
 • A képzés díja nem tartalmazza a hospitálás költségét. (Ehhez a képzés ideje alatt 10% kedvezményt biztosítunk a bérletek árából)

Jelentkezés feltétele: Alap oktatóképzés

(A képzésen bárki résztvehet, legalább 2 éves aktív gyakorlással, de az oklevél kiállításának felétele, alap jógaoktatói képzés megléte)

Jelentkezés a tanfolyamra: eletviragajoga@gmail.com

A jógaoktató képzés elvégzéséről szóló oklevél kiállításának feltételei

 • A képzési napok 80%-án való személyes részvétel, a képzési díj rendezése, az óralátogatások teljesítése, óravázlatok leadás és a sikeres vizsga.

„Életünk legszebb élményei nem passzív, befogadó, ellazult állapotban érnek bennünket – noha az ilyenek is lehetnek élvezetesek, ha keményen megdolgoztunk értük. A legszebb pillanatok általában akkor következnek be, amikor valaki testi vagy szellemi teljesítményét megfeszített akarattal a végletekig fokozza, hogy véghezvigyen valamilyen nehéz, de fontos feladatot. A tökéletes élmény tehát olyasvalami, ami nem csak úgy megtörténik velünk, hanem inkább mi hozzuk szándékosan létre.”

Csíkszentmihályi Mihály

Tarts velünk erre a nagyszerű képzésre és engedd, hogy a flow az életed minden területét átjárja!

Találkozunk a jógaszőnyegen!