ÉLET VIRÁGA JÓGASTÚDIÓ

jógaoktatók

Wirt Patricia jógaoktató

Wirt Patrícia

jógaoktató

2016 január elején újévi fogadalomként mentem el először az akkori otthonomhoz legközelebbi jógastúdióba. Az első órát, amin részt vettem, nagyon nehéznek éreztem, pedig kezdő Gerincjóga volt. Már évek óta nem mozogtam rendszeresen és volt rajtam súlyfelesleg is. Ráadásul abban az időszakban sok nehézséget éltem meg, folyamatosan a problémáimon rágódtam, viszont a jógaóra alatt teljesen ki tudtam kapcsolódni, másfelé terelődött a figyelmem és a gondolataim. Ez annyira pozitív élmény volt, hogy a következő héten is visszamentem ugyanerre az órára. Hamarosan már heti kétszer jártam, majd néhány hónap múlva elkezdtem otthon egyedül is gyakorolni.

Mondanom se kell, hogy rövid idő alatt sikerült (tartósan) megszabadulnom a plusz kilóktól, és már az élethelyzetemet sem láttam annyira tragikusnak. Viszont azt fontosnak tartom megemlíteni, hogy kb. két évvel azután, hogy elkezdtem a jógát, teljesen spontán belső indíttatásból vegán lettem. Ez még azelőtt történt, hogy megismerkedtem volna a jógafilozófiával, amelynek része az erőszakmentesség is. A vegánság természetesen nem kötelező ahhoz, hogy valaki elkezdhessen jógázni, de számomra a jógikus életmód fontos része.

Rengeteget adott nekem a jóga, és úgy éreztem, ezeket a tapasztalatokat szeretném másokkal is megosztani, ezért 2019-ben beiratkoztam az első oktatóképzésemre, ami a Gerincjóga volt. Ezután elvégeztem egy Hatha jóga képzést is, majd 2021-ben Flow jóga oktatói képesítést is szereztem. Közben folyamatosan tanítottam, egyéni-, csoportos- és online jógaórákat is tartottam.

Az óráimon kezdők és haladók egyaránt részt vehetnek. A jógában fontosnak tartom a fokozatosságot. Szinte minden ászanának van egy könnyebb, kezdők számára is befogadható verziója, ahonnan rendszeres gyakorlással el lehet jutni az egyre nehezebb változatokig is. Az órákon mindig ajánlok könnyítéseket és mélyítési lehetőségeket is az egyes pózokhoz. Az ászanák mellett a légzőgyakorlatokat, a relaxációt és a meditációt ugyanolyan fontosnak tartom, az óráimon ezekkel is találkozhatsz.

végzettségek

ο Gerincjóga oktató – 2019 – Mandala Jógastúdió, Szeged

ο Hatha jóga oktató – 2020 – Nitayoga Academy, Devá Jógastúdió, Szeged

ο Fasciális szemléletű jóga flow oktató – 2021 – Samadhi Jógastúdió, Budapest