ÉLET VIRÁGA JÓGASTÚDIÓ

jógaoktatók

Tóth Orsolya jógaoktató

Tóth Orsolya

jógaoktató

A jógával először nagyjából 5-6 évvel ezelőtt találkoztam. Ebben az időszakban sok stresszfaktor volt az életemben és elég nehezen is tudtam kezelni a kialakult helyzetet. Akkoriban a stresszoldás számomra abból állt, hogy felvettem a futócipőmet és gyakorlatilag kiszaladtam a világból, emellett intenzív aerobik órákra jártam, ahol szintén ezt az érzést kerestem. Ebben a rendkívül pörgős és megállíthatatlannak tűnő életszakaszomban egy kedves ismerősöm javasolta, hogy próbáljam ki a jógát.

Akkor úgy éreztem, hogy nagyon távol áll tőlem ez az egész, már-már misztikusnak gondoltam, mégis egyik este azon kaptam magam, hogy jógás videókat nézegetek a Youtube-on és végül ki is próbáltam az egyiket. Nagyon sokáig csak futás utáni nyújtásnak használtam a jógát és igazából nem is nagyon tekintettem rá másképp. Majd 3 évvel ezelőtt vettem a bátorságot és elmentem életem első csoportos jóga órájára. Ez annyira meghatározó élmény volt számomra, hogy végül rendszeresen eljártam a jógastúdióba. Mondanom sem kell, hogy teljesen más tapasztalásokat éltem meg, mint az otthoni gyakorlások során, megtaláltam benne a fizikai kihívást, ugyanakkor olyan lelki feltöltődést éreztem az órák után, amit eddig egyetlen mozgásforma után sem.
Gyakorlásról gyakorlásra fejlődtem a jógaszőnyegen és a jógaszőnyegen kívül is. Fizikai szinten megfigyeltem a testem folyamatos változását, ahogy egyre hajlékonyabb, ugyanakkor erősebb is lettem, a futásaim is sokkal könnyedebbé váltak. A jóga olyan eszköztárat adott számomra, amivel megtanultam elengedni mindazt, ami már nem szolgál engem, türelmesebbé és elfogadóbbá váltam másokkal és ami nagyon fontos saját magammal szemben is.

Ahogy a fizikai testgyakorlás mellett egyre inkább kitekintettem a jóga egyéb területei felé is, úgy fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy oktatni szeretnék, így 2021-ben beiratkoztam a Hatha jógaoktató képzésre, ami minden szempontból tanítás volt számomra.

Óráimon könnyed gyakorlás keretein belül átmozgatjuk az egész testet, statikus pózokkal dolgozunk, több légzés erejéig tartjuk ki az ászanákat. A testi fejlődés mellett a légzőgyakorlatok és az óra végi relaxáció segítségével nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapi stressz elengedésére és a lelki feltöltődésre is. Sok szeretettel várlak az óráimon, ha a mindennapi rohanásban szeretnél lassítani egy kicsit, lehetsz kezdő, vagy haladó gyakorló, de akkor is szívesen látlak, ha még sosem jógáztál.

végzettségek

ο Hatha  jóga oktató – 2022 – Samadhi Jógastúdió Budapest (200 óra)

ο Fasciális szemléletű jóga flow oktató – 2023 – Samadhi Jógastúdió Budapest (200 óra)

ο Ászana Lab oktatói továbbképzés – 2024 – Jóga A-Z Budapest (40 óra)

ο A test ereje oktatói továbbképzés – 2024 – Jóga A-Z Budapest (40 óra)