ÉLET VIRÁGA JÓGASTÚDIÓ

OKTATÓINK

Hári kata

jógaoktató

Régóta megmagyarázhatatlan vonzódást éreztem az indiai kultúra és a jóga világa felé. Kezdetben otthon gyakoroltam, de az igazi megérkezést az jelentette, amikor 2014-ben részt vettem az első csoportos jóga órán. Azt éreztem, mintha életemben most kapnék először igazán levegőt. Az első évben rengeteget tanultam, addig ismeretlen tudatosságot kezdtem megtapasztalni testben és lélekben.

Sokan új mozgásformát keresve találnak rá a jógára. Velem ez pont fordítva történt: a jóga hozta el számomra a mozgás szeretetét és élvezetét. Az edzőtermeket riasztónak találtam, a jóga órán viszont mindig apró sikerélmények értek, és gyakorlás után könnyebbnek éreztem magam. Az ászanák és a légzőgyakorlatok által a jóga megtanított türelmesebbnek és megengedőbbnek lenni saját magammal szemben, ugyanakkor megmutatta, miként feszegethetem és tágíthatom egyre a saját korlátaimat, a jógaszőnyegen majd az élet más területein is. Nem csak a testgyakorlásra adott remek alkalmat, sőt. Az élet szemléletének kiegyensúlyozottabb, elégedettebb módját tárta fel. Tettrekésszé tett a változtatásra, de egyben elfogadóbbá a megváltoztathatatlannal szemben.

A jóga a továbbiakban is mindvégig az életem része maradt, és akár lelki, akár testi nehéz helyzetekben segített stabil pontot, kapaszkodót találni magamban. Egyre inkább úgy éreztem, szeretném másoknak is megmutatni ezt az izgalmas megtapasztalásokkal teli utat, és 2023-ban az Élet Virága Jógastúdió oktatóképzésének hirdetését látva szinte megszólítva éreztem magam.

Szeretném, ha több ember megtapasztalhatná, hogy a jóga sokszínű, és valóban mindenkié. Egyálalán nem valóságtól távol álló, hanem nagyon is természetes. Nem kell hozzá hajlékonynak vagy edzettnek lenni, semmilyen testi megkötés nincs. A jógaszőnyeg egy biztonságos, otthonos hely lehet bárki számára. Az óráimon ászanák által átmozgatjuk és átlélegezzük a teljes testet, tiszteletben tartva a saját határainkat, de mindig teret engedve az új kihívásoknak. Sok szeretettel várlak az óráimon, ha testi-lelki épülésre vágysz.

végzettségek

ο Hatha jóga oktató – 2024 Élet Virága Jógastúdió Szeged (200 óra)