ÉLET VIRÁGA JÓGASTÚDIÓ

OKTATÓINK

Almási Viktória

jógaoktató

A jóga először 2018-ban jelent meg az életemben. Szerettem volna hajlékonyabb lenni, szerettem volna egy kis mozgást csempészni a mindennapjaimba. Itt ekkor meg is állt a dolog, nem mélyedtem el benne jobban. 2019-ben jött egy nehezebb időszakom, nagy váltás előtt álltam és ekkor kezdtem el mélyebben foglalkozni a jógával. Nemcsak a testi de a lelki oldalával is megismerkedtem. Sok mindenen átsegített. Egy nehéz, komoly betegségen, az életemet meghatározó döntéseken. Ekkor vált számomra világossá, hogy az én utam a jógaoktatás. De ez az út még váratott magára. 2022-ben, mikor a vizsgafilmemet tervezgettem, rátaláltam az Élet Virága Jógastúdióra. Megfogalmazódott bennem az a gondolat, hogy szeretném az emberekhez közelebb hozni a jógát. Szeretném, ha oktatók és gyakorlók is megszólalnának a kisfilmemben, hogyan is lett az életük része a jóga, mit is jelent számukra. Mi is a szerepe a hétköznapokban, az életben.  Már az Anitával való beszélgetés során tudtam, hogy én tőle szeretnék egyszer tanulni. És nem sokkal később el is érkezett ez a pillanat, mert 2023. januárjától jógaoktatóképzést hirdetett Anita és Attila a stúdióban. Úgyhogy el is kezdtem gyűjteni rá és 2023. január második hetétől el is kezdődött egy új fejezet az életemben.
Szeretném átadni az embereknek a jóga csodálatos világát, azt ,hogy nincs lehetetlen az életben. Bármit megtanulhat az ember. Bármiből van kiút. Bármikor újra lehet kezdeni. A mai rohanó világban kevesebben fordítanak időt önmagukra. Háttérbe szorul a lelki egészség és a testi jóllét.

Óráimon szeretném, ha a hozzám járó vendégek elhinnék, hogy minden napot megélhetnek egy csodaként. Már azzal, hogy eljöttek és végig csináltak egy-egy órát tettek az egészségükért és ez egy hatalmas lépés. Szeretném, ha abban a 90 percben csak önmagukra koncentrálnának. Elengednék a nap folyamán felgyülemlett összes feszültséget, hogy teret engedhessenek a jónak az életükbe. Az alapoktól kezdve a nehezebb ászanákig, minden megjelenik az óra folyamán. Az ászanák segítségével kellemesen lenyújtjuk, de azért meg is dolgoztatjuk a nap folyamán elgémberedett izmokat, a relaxáció és légzőgyakorlatok segítségével, pedig feltöltjük lelkünket, hogy másnap újult erővel kezdhessünk neki a napnak. Könnyed és mégis komfortzónán kívüli, változatos órával várom vendégeimet, legyen akár kezdő, akár haladó, akár fiú, akár lány, kortól és nemtől függetlenül mindenkit szeretettel fogadok egy teljes testet átmozgató, nyugalmas, lélektöltő órára.

végzettségek

ο Hatha jóga oktató – 2023 –  Élet Virága Jógastúdió Szeged (200 óra)

ο Gerincjóga oktató – 2024 –  Mandala Jógastúdió Budapest (200 óra) folyamatban