ÉLET VIRÁGA JÓGASTÚDIÓ

OKTATÓINK

tóth dóra

jógaoktató

Ahogy valószínűleg sokan mások is, a jógával a Covid időszakban 2020-ban ismerkedtem meg mélyebben. Akkoriban olyan mozgásformát kerestem, amit otthon is könnyedén és leginkább (látszatra) könnyen tudok végezni. Így első sorban online formában, videókra kezdtem el először 20-30 perces gyakorlásokat végezni. Eleinte csak “sportként” tekintettem a jógára, mígnem egy teljesen reménytelennek tűnő vizsgadrukk előtt, a jógával sikerült lecsendesíteni és elengedni a bennem lévő stresszt és feszültséget.

Az első csoportos órára majdnem egy évvel később jutottam el egy munkatársam által, aki Flow jóga órát tartott az Élet Virága Jógastúdióban. Habár jelezte nekem, hogy nem a legkönnyebb óratípust választottam. Azon az órán megbizonyosodott bennem, hogy a jóga tűnhet igen könnyednek kívülről, de ezt a könnyedséget egy komoly de tudatos izommunkával lehet elérni.

Ennek ellenére kitartottam, a heti egy alkalomból kettő néha három lett, és az idővel elkezdtem felfigyelni a testem változásaira. Erősebbnek ugyanakkor könnyednek és stabilnak éreztem magam. Azért, hogy még pontosabban végezzem az ászanákat és tovább tudjak fejlődni, beiratkoztam egy 10 alkalmas kezdő jóga tanfolyamra. Ekkor ismerkedtem meg Anitával és Attilával.

A következő egy évben szinte a mindennapjaim részévé vált a stúdió látogatása és nyitottam más órák felé, jól esett az oktatók figyelmessége és visszajelzése a fejlődésemről. Emellett sokkal kiegyensúlyozottabbnak kezdtem érezni magam a mindennapokban is. A jóga segített a mindennapi rohanásban megtalálni a lelassulást és most már a jógatermen kívül is egyre könnyebb “visszatérni” az itt- és mostba.

Szeretném ezt a testi fejlődést és harmóniát mással is megosztani. A testi fejlődést az ászanák gyakorlásával, míg a harmóniát légzőgyakorlatokkal és relaxációval tudjuk elsajátítani, ez hozzásegít ahhoz is, hogy a gyakorlás ne csak kívülről tűnjön könnyednek és stabilnak, hanem belülről is megtapasztalhasd ezt a harmóniát.

végzettségek

ο Hatha jóga oktató – 2023 Élet Virága Jógastúdió Szeged (200 óra)