ÉLET VIRÁGA JÓGASTÚDIÓ

jógaoktatók

kezdő jóga tanfolyam -Strifler Attila jógaoktató

Strifler Attila

jógaoktató

A jógával 2016-ban találkoztam először, amikor az egyik barátom, aki önfejlesztéssel foglalkozott, interjúkat kezdett készíteni a YouTube-ra olyan emberekkel, akik kevésbé ismertek, ugyanakkor sikeresek a maguk területén. Az egyik interjúalanya egy fiatal jógaoktató srác volt. Lenyűgözött az a szemlélet, ahogy ez a fiatal jógi látta az életet és számomra is egészen új és egészen más megvilágításba helyezett sok mindent az életemmel kapcsolatban. Amikor jobban utána néztem, hogy ki is ez a fiatal jógi, megláttam, hogy szervez egy jógatábort. Éreztem, hogy oda el kell mennem. Nem érdekelt, hogy még életemben nem jógáztam. Nem érdekelt, hogy elmegyek egy táborba, ahol senkit sem ismerek. Egyszerűen csak el akartam menni oda. Ebben a táborban vettem részt életem első jógaóráján. A táborba érkezésemkor többen kérdezték tőlem -mióta jógázol? Erre a válaszom az volt, hogy most lesz életem első jógaórája. Mire barátságosan, mosolyogva közölték velem, hogy bátor vagyok és nagyon meg fogok halni. Igazuk lett… 

Meghaltam, de föl is támadtam és onnantól kezdve már nem volt ugyanaz az életem. Pozitív változásokat kezdtem tapasztalni a lelkemben és az életemben… Egy évvel később ismét elmentem ebbe a táborba, ahol megismertem a feleségem Anitát, akiről, mint kiderült szintén jógaoktató. Azóta a tábor óta pedig együtt jógázunk életünk minden területén…

A jóga előtt kettlebell edzésekre kezdtem járni, melyet 2015 óta folyamatosan űzök. Arra jöttem rá, hogy a jóga önmagában is kiválóan megállja a helyét, mint mozgásforma – bár tudjuk, hogy több mint mozgásforma – ugyanakkor kiválóan alkalmas arra is, hogy valamilyen sport mellett végezze az ember, mert a jóga képes arra, hogy a sportteljesítményt is fokozza.

Óráimon ráhangolódással kezdünk Hatha jóga ászanáira, melyeket hol hosszabb, hol rövidebb ideig tartunk ki. Figyelmet szentelünk a testi-lelki fejlődésre és nem feledkezünk meg a helyes légzés elsajátításáról sem. Bepillantunk a légző gyakorlatok világába. Az órákat relaxációval zárjuk, mely segít integrálni az órán történteket, hogy magaddal tudd vinni a tapasztaltakat a mindennapjaidba.   

Ha hívást érzel arra, hogy sport mellett tegyél még magadért valami pluszt, esetleg sok ülőmunkát végzel és szeretnél valamit mozogni, esetleg szeretnél az életedben pozitív változásokat tapasztalni, vagy csak megtetszett a bemutatkozásom, akkor várlak szeretettel és barátsággal az órámra!

végzettségek

ο OKJ Sportedző – Testépítés – Fitness

ο Hatha  jóga oktató – 2019 – Samadhi Jógastúdió Budapest (200 óra)

ο Fasciális szemléletű jóga flow oktató – 2020 – Samadhi Jógastúdió Budapest (110 óra)

ο Jógakerék oktató – 2021 – Ariel yoga Hungary Budapest (150 óra)

ο Fasciális jóga és mozgásterápia – 2024 – Mandala Jógastúdió Budapest